Nyheter

Torsdag 27 september 2018 Monica på Bokmässan i Göteborg

På Bokmässans Gloabala Torget, torsdag den 27.9 kl.14.40 berättar Monica Braw om sin nya bok Jorden är vårt hem. Edita Morris och hennes tid. Det är biografi om den svenska författaren och fredsarbetaren Edita Morris som blev världsberömd för sin roman Hiroshimas blommor - den första i världen om atombombningen. Edita levde ett spännande liv i tjugotalets Paris, var älskarinna till Nils Dardel och blev vänsterradikal tack vare Bertolt Brecht. Hon skrev om den vanliga människan som drabbas av krig, kolonialism, diktatur, fattigdom och miljöförstörelse. Men hon förlorade aldrig hopp och sa: "Världen kan bli bättre om vi anstränger oss."

Torsdag, fredag, lördag signerar Monica böcker i Gidlunds förlags monter B08:52 

Hotet från Nordkorea

Hotet från Nordkorea är premiärminister Shinzo Abes trumfkort inför valet den 22 oktober. Det kan låta egendomligt. Men han har själv deklarerat att det är orsaken till att han plötsligt utlyste val.

Länk

Ny hemsida

monicabraw.se har nu fått ett helt nytt utseende och helt nya funktioner.

Ellen Keys stora betydelse för den japanska kvinnorörelsen

En ny bok - den om den svensk-amerikanska radikala författaren Edita Morris - är uppslukande - speciellt när man håller på att skriva den. Min hemsida har blivit lidande. Men en understreckare i Svenska Dagbladet har det i alla fall blivit. Den handlar om Ellen Keys stora betydelse för den japanska kvinnorörelsen: Hon var en fyrbåk, skrev Hiratsuka Raicho.

Länk

Kejsaren som vill abdikera

Läs min understreckare den 11 augusti om kejsaren som vill abdikera.

Länk