Livets träd eller på latin: Thuja, är en klassisk barrträdsart som finns i många trädgårdar och parker. Livets träd lämpar sig mycket bra för att skapa höga, smala häckar, till exempel som gränsstaket eller som grönt blickfång i en park eller på en företagspark.

Thuja häcken är mycket populär på grund av dess vänliga utseende och mjuka struktur. Dessutom älskar fåglar livets träd, så en Thuja-häck ger också liv. Hur passande.

 Om du beskär trädet får du en stark och frisk växt. Lämplig jord är avgörande för att odla tuja. Det är viktigt att undvika för mycket direkt solljus eftersom det gör att skotten torkar ut. Detta leder i sin tur till dålig tillväxt och en mindre krona. Du kan använda konventionell sekatör för att göra detta. Under vintermånaderna kan du beskära bladen och hålla dem från att vissna. Livets träd växer snabbt på våren, så var försiktig så att du inte beskär det för mycket.

Thujahäck är en vintergrön arborvitae som växer 30 till 50 cm per år. Den har ett brett utbud av jordar och kan användas i häckar och modellplantager. Generellt sett är det en väldigt tålig växt som passar de flesta typer av trädgårdar. Dessutom kan den användas i en mängd olika miljöer, inklusive trädgårdar, parker och hembygdsgårdar. Köp rätt häckväxt för din trädgård nu. För att göra detta, besök vår hemsida.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *